تاریخ : دوشنبه, ۱۸ تیر , ۱۴۰۳ Monday, 8 July , 2024

سرخط خبرها

گولسیانی، پادشاه گرجستانی هواداران پرسپولیس! به بازنشستگی فکر نکردم تصمیم نهایی مورایس اعلام شد صدیقی رئیس فدراسیون ووشو باقی ماند حذف ۱۲ باشگاه از لیگ آزادگان! برگزاری اولین لیگ شطرنج استان قم تقویت قدرت استقامت با کراس‌ترینینگ کراس‌ترینینگ رشته‌ای پُر هیجان و کم آسیب مشهورترین مربی یوگا تمرین‌دهنده سه‌شیرها پرسپولیس نقل‌وانتقالات را با ۲ تمدید آغاز کرد تیم ملی اسلحه سابر نایب‌قهرمان آسیا شد شاهکار نوجوانان کشتی آزاد با ۵ طلا و ۲ برنز شماره ۹۹ طارمی در اینتر امکانات برای شروع قایقرانی در قم مهیا است ایران راهی مرحله پرزیدنت کاپ شد فانکشنال فیتنس ورزشی برای افزایش کیفیت زندگی  قهرمانی تیم قم در مسابقات تی‌ارایکس قهرمانی کشور قایقرانی دومین رشته پرمدال المپیک بیرانوند در راه مسکو تی ار ایکس، ورزشی محبوب در بین بانوان فیوژن فیتنس، ورزشی برای سلامتی جسم و روان فیوژن فیتنس، بدنسازی با مهارت‌های رزمی فانکشنال فیتنس رشته‌ای مناسب برای تمام سنین بیرانوند خبر نهایی را داد شقایق حسین‌زاده، سفیر ورزش ایران در یونان خداداد افشاریان دهان باز کرد! گواردیولا بیشتر از ۳ کلمه نگفت پرسپولیس و جام‌هایی که از استقلال گرفت پیراهن لیونل مسی پرفروش‌ترین کیت ام‌ال‌اس نخستین نشان بین‌المللی دختران ایران در تاریخ والیبال مدال‌های رنگارنگ ایران در تور جهانی جوجیتسو برزیلی استعدادیابی، نیروی محرکه چرخه قهرمان‌پروری تیم کوراش بانوان ایران نایب‌قهرمانی آسیا شد لسترسیتی سرمربی سابق شیاطین‌سرخ را می‌خواهد پیروزی دختران بسکتبالیست ایران مقابل لبنان ایران قهرمان روز نخست تورجهانی جوجیتسو برزیلی کاتا جودو قم قهرمان کشور شد ووشو ورزش محبوب بانوان آقای‌خاص به دنبال سردار کسب ۳۶۵ مدال رنگارنگ در سال ۱۴۰۲ هانسی فلیک سرمربی بارسلونا شد ووشو جزو رشته‌های افتخارآفرین ورزش کشور است صدر جدول قرمز ماند بوکسور ایران از انتخابی المپیک حذف شد شکست مقصودلو مقابل دانشور پپ منچسترسیتی را ترک می‌کند بازگشت ستاره پرسپولیس تو،تو و تو سریع رختکن را ترک کنید و به زمین برگردید ترس از هیچ حریفی ندارم برگزاری بیش از ۱۰۰ رویداد توسط هیات آمادگی جسمانی

5
تماشای فوتبال با نمای بسته و...

اولین داور زن تاریخ جام ملت‌های آسیا مشمول سانسور گیج‌کننده شد!

  • کد خبر : 6181
  • 26 دی 1402 - 10:22
اولین داور زن تاریخ جام ملت‌های آسیا مشمول سانسور گیج‌کننده شد!
یوشیمی یاماشیتای ژاپنی به همراه دو کمک‌داور زن ژاپنی عهده‌دار قضاوت بازی تیم‌های هند و استرالیا در جام ملت‌های آسیا بودند که در نوع خود تاریخ‌سازی محسوب می‌شد.

به گزارش “ورزش پارسی” رقابت‌های جام ملت‌های آسیا در مرحله گروهی در حال پیگیری است و تیم ملی فوتبال ایران هم در همین دور از رقابت‌ها در «اجوکیشن‌سیتی» به مصاف فلسطین رفت و اولین بازی‌اش در جام هجدهم را برگزار کرد. مطابق با تورنمنت‌های این‌چنینی، تلویزیون هم این روزها با دو شبکه سه و ورزش سیما در حال پخش زنده این رقابت‌هاست و کلی خبرنگار و گزارشگر هم به این تورنمنت از سوی سازمان صداوسیما اعزام شده‌اند به این امید که بتوانند پوشش بهتری از این جام داشته باشند.

 با وجود چنین تدارکاتی که برای این جام از سوی تلویزیون در نظر گرفته شده، ولی هنوز رقابت‌های مرحله گروهی جان نگرفته، انتقادات از پخش زنده این بازی‌ها، دست‌کم در دو نوبت، زیاد شده است. یکی مربوط به پخش مراسم افتتاحیه این تورنمنت است که دو شبکه سه و ورزش در حال پوشش آن بودند؛ ولی در تصمیماتی که صدای مخاطبان را درآورد، تصاویر به‌صورت مکرر قطع و با میهمانان داخل استودیو در تهران دنبال شد. این قطعی تصاویر و سانسور مراسم افتتاحیه در شرایطی صورت گرفت که در بخش زیادی از آن مراسم، مشکل پوشش لباس شرکت‌کننده‌ها در میان نبود؛ ولی باز هم تلویزیون تلاش کرد فقط گوشه‌ای از مراسم آتش‌بازی در این افتتاحیه را به نمایش بگذارد.

افتتاحیه جام ملت‌های آسیا

 اگرچه آن اتفاق خیلی سروصدای زیادی به راه نینداخت و بسیاری از طریق شبکه‌های اینترنتی موفق به دیدن کامل مراسم افتتاحیه شدند، ولی موضوعی که در جدال تیم‌های هند و استرالیا رقم خورد، از آن دست موارد گیج‌کننده‌ای است که مشخصاً توضیح قانع‌کننده‌ای درباره‌اش پیدا نخواهد شد. مشکل این دیدار هم این بود که در نیمه اول، تصاویر زنده بارها قطع و به جایش تصاویر آرشیوی پخش شد. دلیل؟ داوروسط این بازی، یک زن بود!

داور زن

 یوشیمی یاماشیتای ژاپنی به همراه دو کمک‌داور زن ژاپنی عهده‌دار قضاوت این بازی بودند که در نوع خود تاریخ‌سازی محسوب می‌شد. این برای اولین‌بار در تاریخ بود که یک زن، دیداری از سری رقابت‌های جام ملت‌های آسیا در رده مردان را سوت می‌زد. او تنها داوروسط زنی است که توسط کنفدراسیون فوتبال آسیا برای حضور در قطر برگزیده شده و توانست قضاوت قابل‌قبولی هم در اولین دیداری که به او سپرده شده بود، داشته باشد. در تلویزیون ایران ولی اتفاق عجیبی رخ‌داده بود؛ در نمای باز، پخش این دیدار با داوروسط زن مشکلی نداشت و تصاویر قطع نمی‌شد؛ ولی هر بار که کارگردان اصلی، نمای بسته‌ای از این داور ژاپنی ارائه می‌کرد، تلویزیون تصاویر را سانسور می‌کرد و رو به پخش تصاویر آرشیوی می‌آورد. این اقدام عجیب تلویزیون وقتی بیشتر غیرقابل‌درک نشان می‌داد که به‌جای داور زن وسط بازی، تماشاگران زن روی سکوها را نشان می‌داد که قاعدتاً پوشش غیررسمی‌تر نسبت به داور زن مسابقه داشتند. البته که همچنان جا برای شگفت‌زده شدن دراین‌بین وجود دارد، چون سانسور داوروسط بازی فقط قریب به ۴۰ دقیقه طول کشید و بعد، در اواخر نیمه اول و کل نیمه دوم، نمای بسته ارائه‌شده از این داور، در تلویزیون ایران مشمول سانسور نشد.

داور زن

 حالا پرسشی که در این میان مطرح می‌شود این است که چه کسی تصمیم می‌گیرد که داور زن بازی سانسور شود؟ چه کسی تصمیم می‌گیرد که پخش او نامناسب و پخش زنان تماشاگر مناسب است؟ از همه عجیب‌تر اینکه چه کسی یکباره تصمیم می‌گیرد داوروسط را از سانسور درآورد و بیش از این سوهان روح مخاطبان نشود؟ اینها همه تناقضات و سخت‌گیری‌های بی‌مورد است که تلویزیون رقم می‌زند و به فراری‌دادن بیشتر مخاطبانش کمک می‌کند. مشخص است که بازی استرالیا و هند علاقه‌مندان زیادی بین ایرانی‌ها نداشته باشد؛ ولی چنین رفتاری باعث می‌شود همان تعدادی هم که راغب به تماشای این دیدار شده‌اند از تلویزیون رو برگردانده و به شبکه‌های اینترنتی و ماهواره‌ای رو بیاورند.

داور زن

البته که این اولین‌بار نیست که تلویزیون نشان می‌دهد با داوران زن فوتبال مشکل دارد. جالب آنکه این سیاست دوگانه یا نداشتن اجماع نظر درباره اینکه چه چیزی سانسور شود هم مربوط به این روزها نیست. پیش‌تر تلویزیون در سانسور مکرر یک دیدار فوتبال خارجی آن‌هم به دلیل آنکه یکی از کمک‌داوران آن بازی زن بود، خبرساز شده بود. داستان مربوط به دیدار تیم‌های منچستریونایتد و تاتنهام در لیگ برتر انگلیس بود که بارهاوبارها تصاویر زنده قطع و تصاویر آرشیوی پخش شد؛ آن‌هم فقط به‌خاطر اینکه کمک‌داور زن این بازی نمایش داده نشود. آن تصمیم در شرایطی اتخاذ شده بود که تلویزیون پیش از آن و چند بار بعد از آن هم‌دیدارهایی را که کمک‌داور یا داور زن داشتند، پخش کرد و آن بازی‌ها را سانسور نکرده بود. حالا ظاهراً یک‌بار برای همیشه هم که شده، مسئولان ذی‌ربط باید به فکر دستورالعمل جامعی در این زمینه باشند.

داور زن

 ازآنجاکه فیفا و کنفدراسیون فوتبال آسیا بر استفاده از داوران زن در بازی مردان تأکید کرده‌اند، تلویزیون باید راهکاری دیگر به‌غیراز سانسورهای مکرر و پخش تصاویر آرشیوی برگزیند. ضمن اینکه آنها هم تا زمان مشخصی می‌توانند به این سانسور عجیب دامن بزنند، چراکه شاید خیلی زود، حدود ۴۰ دقیقه شاید، به این نتیجه پی ببرند که برای مخاطبان تلویزیون، داور زن یک مسابقه فوتبال، حساسیتی ایجاد نمی‌کند و شاید اصلاً به چشم هم نیاید.

به این خبر امتیاز دهید
لینک کوتاه : https://varzesheparsi.ir/?p=6181

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا و الفاظ رکیک باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.